Lakenhof (Leiden)

Werd geopend in januari 2019. Het is een verpleeghuis voor kleinschalig wonen voor 72 bewoners met dementie of chronisch lichamelijke beperkingen in Leiden. De stoffering van de eigen kamers van de bewoners werd door ons gecoördineerd: keuzepakket, keuze stoffeerders en begeleiding van het werk. 

De algemene ruimten, waaronder negen huiskamers, werden in samenwerking met DVDH interieurarchitecten ingericht. Budgetbewaking, begeleiding van de stoffering en het inhuizen van het meubilair werd door ons gedaan. Alles in nauw overleg met en naar wens van de opdrachtgever.

De verhuizing was een uitdaging op zich: bewoners gingen van een zorgkamer naar een bedkamer kleinschalig wonen. Veel kon niet mee. Het leegmanagement van het gebouw heeft, in nauwe samenwerking met een verhuisbedrijf, slechts enkele dagen geduurd. Dit door onze grondige voorbereiding.

PAC ’90 ontzorgt in tijden van hectiek. Door hun kennis en ervaring zorgen ze voor rust en overzicht. De betrokkenheid van Lucie en Liesbeth is groot; ze gaan voor het maximale resultaat binnen de kaders die er zijn en verrassen je regelmatig door net even wat extra’s te doen.

Carola van Oerle, Lakenhof

PAC’90 ontzorgt bewoners, zorginstellingen én bestuurders. Voor het Rosa Spier Huis begeleiden zij een zeer complexe verhuizing, tot volle tevredenheid van bewoners én ons team.  Lucie en Liesbeth hebben jarenlange ervaring met verhuizing van ouderen. Zij zijn toegankelijk, zorgvuldig en flexibel. Voor het Rosa Spier Huis hebben zij 70 bewoners, 10 vleugels, 3 harpen, honderden meters boeken en vele kunstvoorwerpen verhuisd in één week. Ruim een jaar voor de daadwerkelijke verhuizing startte onze samenwerking. Een projectmatige aanpak, in nauw overleg met ons team én individuele gesprekken met alle bewoners en hun naasten volgde. Dit leidde tot een gedegen plan én uitvoering. Zij hebben een goed netwerk van verhuizers, stoffeerders etc. Zij weten van aanpakken en stropen de mouwen op. De hobbels die we tegenkwamen werden in nauwe samenwerking en wederzijds vertrouwen het opgelost. Ik kan hen van harte aanbevelen.

Karin Annaert MBA, directeur/bestuurder Rosa Spier Huis

Verhuizen en daarbij inrichten staat op de derde plaats van ergste stress-gebeurtenissen. Maar…  Wij zijn verhuisd en ingericht zonder enig naar moment of probleem! Alle vraagstukken zijn soepel en vriendelijk opgelost door PAC’90, Lucie en Liesbeth. Wij zeggen uit de grond van ons hart: het verhuizen was zelfs een feestje! En ook nog volgens budget en binnen de deadline.

Louis Helmer en Renée Ockeloen, met een halve eeuw ervaring in het managen van projecten